Acne

Wat is Acne en is het te behandelen?

Acne is een veel voorkomend probleem: 85-100% van de mensen krijgt er ooit mee te maken, vooral jongeren tijdens de ontwikkelingen in de puberteit, maar ook na een zwangerschap, in de overgang of omdat de huid in een bepaalde levensfase te veel ontstekingen heeft.

Hormonen spelen in de puberteitsfase een grote rol. De huid reageert op hormonale veranderingen, dit zie je ook terug in de ontwikkeling van het lichaam. Deze spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van Acne. Samengevat zijn het met name de androgenen hormonen (mannelijk hormoon) die invloed hebben op de huid. Doordat je in de puberteit meer androgenen hormonen ontwikkeld, worden de talgklieren in het gezicht, op de schouders, rug en borst groter en hierdoor produceren deze meer talg. Hierdoor kan Acne ontstaan.

Natuurlijk zijn er bepaalde omstandigheden waardoor Acne kan verergeren; stress, hygiëne, medicijnen, verkeerde producten/stoffen op de huid.

Om een compleet beeld te krijgen van de eventuele oorzaak/oorzaken is het van belang vooraf aan de behandeling een goed intakegesprek te houden. Aan de hand van een intakegesprek kun je een optimaal behandelplan samenstellen voor de betreffende persoon.

Behandelingen

In de salon hebben wij verschillende soorten behandelingen die een positief effect hebben op een Acne huid.
Met onze Acne specialisatie kunnen wij meestal veel betekenen voor de huid. Soms alleen met behandelingen en ondersteunende producten. Het doel in deze is het reinigen van de huid, het verwijderen van comedonen, pustels en talgcysten en het reguleren (verminderen) van de talgklierfunctie. Tijdens het intakegesprek wordt er een behandelplan samengesteld. Hierin wordt beschreven en geadviseerd hoe de behandeling eruitziet en wat het stappenplan is om de acne tegen te gaan welke behandeling je het beste kunt toepassen en hoe de nabehandeling eruitziet voor het thuis gebruik met producten.

Komt u voor het eerst bij ons in de salon? Dan kunt u vrijblijvend advies vragen en de eventuele mogelijkheden bespreken.

Doordat onze schoonheidssalon is aangesloten bij de ANBOS en een geregistreerde specialisatie Acne heeft, is het waarschijnlijk dat de behandelingen door uw verzekering worden vergoed. Raadpleeg uw verzekeringspolis voor uw voorwaarden

Waaruit bestaat een Acne behandeling?

Resultaat van een Acne behandeling

Altijd een zichtbaar resultaat. We kunnen vooraf niet beloven dat alles volledig verdwijnt, maar je Acne is na behandeling altijd minder. We raden daarom altijd aan om meerdere behandelingen te laten doen.

Wat kunt u zelf doen?

Huidverzorging

In de meeste gevallen hebben mensen met acne last van verhoogde talgproductie. Kenmerkend is een vettig, glimmend gezicht. Door de huid dagelijks te reinigen met lauw water (zonder te schuren of te scrubben) verwijdert u het teveel aan talg en zorgt u voor een gezonde huid. Overmatig gebruik van water en zeep is zinloos en kan zelfs schadelijk zijn voor de huid. Tijdens de behandeling ontstaat soms een droge huid. Een hydraterende crème biedt wellicht uitkomst. Pas wel op dat deze crème niet te vet is, waardoor juist weer puistjes kunnen ontstaan.

Voeding

Voeding is een belangrijke factor bij het ontstaan van acne. Acne ontstaat met name door voedingsmiddelen die een hoge impuls geven aan je suikerspiegel. Hierbij kun je denken aan frisdranken, granen, melkproducten en andere producten waar veel suiker in zit.

Als je acne in de toekomst wilt voorkomen kun je:

NIET ZELF UITKNIJPEN, MAAR EEN VAKKUNDIGE ACNE-BEHANDELING.

Als je Acne hebt en zelf (onvakkundig) puistjes uitknijpt of eraan krabt verergert de Acne. Bij onderhuidse ontstekingen kunnen dan littekens ontstaan. Wij zijn een Acne geregistreerde schoonheidsspecialist bij de ‘Anbos’ en kan de meeste vormen van Acne doeltreffend behandelen.

En dan nog

Elke dag schone bovenkleding, washand, handdoek, kussensloop en nachtkleding gebruiken. Strakke en synthetische kleding (direct op de huid) vermijden. U kunt beter niet uw huid wassen met heet water. Gebruik geen verschillende huidverzorgingsproducten door elkaar. Houdt het bij één lijn.

Producten voor thuisgebruik

Doordat onze Schoonheidssalon Mooi-Moment is aangesloten bij de ANBOS en een geregistreerde specialisatie Acne heeft, is het waarschijnlijk dat de behandelingen door uw verzekering worden vergoed. Raadpleeg uw verzekeringspolis voor uw voorwaarden.

MEDISCH PEDICURE
GEZICHTSBEHANDELING
HUIDVERBETERING
OVERIG

CONTACT

BEZOEKADRES
Koningsweg 21
9731 AN Groningen
Mobiel 06 245 463 73

OPENINGSTIJDEN

Ma/di/vr 9-17.30
woensdag 9-16
Op afspraak

LET OP

Bij verhindering dient u minimaal
24 uur van tevoren de afspraak
te annuleren.
Anders worden 50% v.d. kosten
in rekening gebracht.

SOCIAL MEDIA

      

BEOORDELING/RECENCIES

 

 

 

AANGESLOTEN BIJ

 

DOWNLOADS

> Voorwaarden
> Privacystatement